Подземният свят с участие в договорените мачове между Фюри и Джошуа

12.06.2020

Ирландското правителство разкри връзки на подземния свят в договорката за два двубоя между британските звезди в бокса в тежка категория Тайсън Фюри и Антъни Джошуа. Основният посредник в планираните мачове е Даниел Кинахан, посочен от властите в Ирландия като ръководител на организирана международна престъпна група. Кинахан към момента се укрива в ОАЕ, къде е планирано да се играят и мачовете. Ирландските власти продължават опитите си Кинахан да бъде екстрадиран от ОАЕ за да бъде изправен пред съда на острова.

 

Топ боксьорите са се договорили в първия мач наградният фонд  да бъде разделен поравно, а в реванша победителят ще вземе 60% от общия хонорар. За загубилия остават 40%. Според промоутъра на Фюри - Франк Уорън, всеки от британците ще вземе между 60 и 70 милиона долара за всеки мач. Общо за двата боя шампионите ще си разделят около 300 милиона долара.

 

И на Фюри, и на Джошуа им предстоят преди това други мачове. Ей Джей трябва да се изправи срещу Кубрат Пулев, като двубоят, който бе предвидено да се проведе в "Тотнъм Хоспър" за 20 юни, бе отложен заради коронавируса.  Фюри ще се боксира за трети път срещу Дионтей Уайлдър.

Rivva.infoКоментари