Медалистите в Рио 2016 с нежни имена

22.08.2016

Надеждите ни за първи медал от Рио бяха оправдани от Елица Янкова. Българката спечели бронза при борбата свободен стил до 48 кг. след като победи с драматично 7 на 6 точки аржентинската състезателка Патрисия Бермудес. Преди това 22 годишната варненка победи последователно камерунката Ребека Муамбо, рускинята Милана Дадашева  и колумбийката Каролина Идалго.

 

В края на игрите България спечели още два медала, като и трите бяха спечелени от дамите в българската делегация.

 

Вторият медал донесе скачачката ни Мирела Демирева, която постигна 1.97, колкото бе и постижението на победителката испанката Рут Бейтия. След Испания останаха и момичета от националния ни ансамбъл по художествена гимнастика, които взеха бронза.

 

Нежните имена в българската делегация са 22 от общо 51 спортисти, но надеждите ни за медали са концентрирани основно в тях. Страната ни ще бъде представена в 14 олимписки спорта.

 

Въпреки по-малобройните ни представители олимпийците успяха да спечелят медалите от предходната олимпиада, Лондон 2012, когато Златка Станева взе сребо в борбата, а Тервел Пулев бронзово отличие в бокса. Четири години след олимпиадата на острова бе присъден сребърен медал и на Милка Манева. Българката завърши пета в щангите при жените категория 63 кг., но след допинг скандал бяха анулирани резултатите на първата, втората и четвъртата. Двете дами вече не се състезават, а Пулев се отказа да търси место в олимпийския ни отбор заради травми.

Rivva.infoКоментари