Две индийски слоници пристигнаха в Столичния зоопарк

22.09.2023

Индийските слоници Фрося и Луиза пристичнаха в София. Двете нови обитателки на Столичния зоопарк изминаха над 1 500 км. с тях пътуваха и ще останат няколко дни и техните гледачи от зоопарка в Аугсбург.

 

Фрося е родена във Виетнам през 1980 г., живяла в Московския зоопарк до 1988 г. след което се мести в Зоологическата градина Берлин.

Луиза е родена през 1974 г. в дивата природа на Индия, а от 1977 година е приютена в Зоологическата градина в Берлин. През 2020 г. двете слоници са преместени в зоопарка в Аугсбург поради започване на реконструкция на къщата за слонове в Берлин.

 

Животните са пуснати първо във вътрешните им пространства, където ще прекарат известен период на аклиматизация. Софийският зоопарк остана без слон след смъртта на Артайда, която почина на 60 годишна възраст в края на 2021 г.

 

В непосредствана близост до огражденията на слониците продължава изграждане продължението на бул. "Филип Кутев". Планирано е с пускането на отсечката началота на октомври слониците да бъдат пуснати и в откритата южна част на зоопарка.

Rıvva.infoКоментари