Народният театър отваря врати

10.06.2020

Народният театър „Иван Вазов“отваря врати на две сцени след тримесечно прекъсване по време на пандемията.

 

Постановката която ще открие летния театрален сезон на голямата сцена е моноспектакълът на Бойка Велкова „Пътят към Афродита“. Същата ще се играе и на 11-и, до края на месеца зрителите ще могат да гледат моноспектаклите  на Валентин Ганев - "Контрабасът" и Валери Йорданов - "Караконджул". Трупата продължава месеца само с представления в камерен състав като семейната двоика Радина Карджилова и Деян Донков ще играят "Любовникът", а Бойка Велкова, Маря Каварджикова и Ева Тепавичарова ще представят "Две", а Мария Колева е двигателят на трупата в "Три високи жени".

 

Една от последните постановки в Народния театър преди пандемията "Хъшове" от 23 февруари е с посещаемост 757 зрители, постановките до края на месеца ще се играят при посещаемост 30%.

 

От 21:30 часа ще бъде ткрита и най-новото театрално пространство "Зад театъра" - сцена на открито, която е разположена откъм служебния вход на сградата. Аактьорите-близнаци от трупата на Народния театър Дарин и Деян Ангелови ще дадат начало на срещите на открито между артисти, режисьори и драматурзи с публиката.

 

На 11-и отново от 21:30 часа срещата ще е с драматурга Мирела Иванова и писателят Владимир Зарев.

Rivva.infoКоментари