Премиера на "Чунянг" в Столична Библиотека

09.02.2020

На 13 февруари от 18.00 ч. Корейският център към Столична библиотека ще направи премиерна прожекция на филма "Чунянг"/Chunhyang - с душа от топлина(yang)/ на режисьора Им Куон-тек.

 

Филмът е разказ за трудната любов обречена от традициите на корейския полуостров. Монгьонг се омъжва за красивата Чунхянг, без да каже на влиятелния си баща - управителя на Намон. Когато баща му е преместен в Сеул, Монгьонг трябва да напусне Чунянг и да завърши изпитите си.

 

Красивата Чунянг е дъщеря на куртизанка, което автоматично определя съдбата й - също да бъде куртизанка. Тя е пребита и затворена, когато отказва да се подчини на новия управител, тъй като иска да бъде вярна на съпруга си.

 

Години по-късно Монгьонг се завръща в Намон, като пратеник на краля. Корейският Ромео се завръща в града където е намерил любовта, преоблечен като просяк решен да се бори за щастието си, но както и при влюбените от Верона, късно.

 

Излъчването на кино от високата и красива територия на Азия в Столична библиотека се превръща в редовно културно събитие след като началотo на годината бе показан и филма на Парк Йонг-Вон "Our twisted hero" (1992).

 

Носителят на "Оскар" и "Златен глобус" за чуждоезичен филм "Паразит" на Понг Джун Хо ще бъде представен месец по-късно на 24 София Филм Фест. Лентата спечели и "Златната палма" в Кан.

Rivva.infoКоментари