Стрелчанските празници на розата втори в раздел "Духът на България"

09.12.2019

На 6 декември приключи електронното гласуване за четвъртите Годишни награди в туризма-2019 година. Кандидатите допуснати до финалната фаза са разпределени в 6 професионални, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини категории.

 

В "Духът на България" победител стана пролетен събор Китна тракия пее и танцува проведен в Хасково, втори е Празникът на розата проведен в град Стрелча, а трети е феста на кестена в Петрич. През 2017 година община Стрелча бе победител в конкурса.

Победител в община за културно-исторически туризъм е Сливен, втори са Минерални бани, а Стрелча останаха трети.

 

За туристическо събитие на 2019 бе провъзгласен феста на любителските комедийни театри, пантонима и сатира Велко Кънев проведен в Тополовград.

 

Победител в категорията „Изборът на българите“ стана откритият през 2019 историчеки парк Ветрино краи Варна. Втори е Национално-историческия музей в София, а трети комплекс "Царевец".

Победителят в категорията  се определя сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.


Наградите в туризма–2019 ще бъдат връчени на официална церемония на 16 декември 2019 г. в Централния военен клуб, София.  Победителите ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазена марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.

Rivva.info