Актуални теми представя феста SOFIA BITING DOCS FILM

25.09.2019

Aктуални документални заглавия, сред които и четири родни представя SOFIA BITING DOCS FILM. Откриването е на 27 септември в Дома на киното с премиерата на „Бялото братство и духовната школа на Рила” на режисьора Пламен Симеонов, който разкрива повече за учението на Петър Дънов. В лентата са запечатани искрените отговори на хора, които всяка година се изкачват на Рила, за да вземат участие в танца Паневритмията, който синхронизира човек с вселенската хармония.

 

На феста ще се покажат и два български късометражни филма „Море на вятъра” на режисьорите Стоил Димитров и Борислав Камилов и „Портрет на един панелен блок” на Веселин Зографов. Уиндсърф предизвикателство да измине разстояние от 300 км от най-северната до най-южната точка на черноморието, като ни покажат и замърсяването му и живота в клетката наречена панелен блок е сблъсъка между двете ленти, неслучайно показани в един и същи ден. Прожекциите са на 28-и септамври.

 

На 1 октомври е премиера на „Пясък в чекмедже” на режисьорката Надя Йончева, представящ оригинална класация с топ дестинации.
Rivva.info


Коментари