"Стара хартия за нова книга“ в 5 областни града през септември

01.09.2019

Бургас, Хасково, София, Русе и Велико Търново ще са домакини на кампанията за нова книга по избор срещу 5 кг стара хартия за рециклиране. 

Кампанията под надслов "Почисти и прочети" в Бургас, Приморския парк на 7 септември. Хасково посреща кампанията навръх празника на града на 8 септември на сцената на пл. "Свобода“. В София кампанията е на 15 септември на бул. "Витоша“ 37 пред Книжен център "Гринуич“. В Русе на 28 септември за пета поредна година любителите на литературата и природата ще разменят хартия за книги на пл. "Свобода" пред Съдебната палата. Последно е Валико Търново, където кампанията се провежда за първи път. Дата за града пред Царевец е 29 септември. Началото във всеки един от градовете е 10,00 часа, края 13,00 като само в София е до 19,00 часа.

Може да се вземе само една книга, като децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика. Средствата от събраната стара хартия в петте града ще бъдат използвани за нови издания на книги на екотематика.

 

Организатори са "ЕКОПАК България“ и Книжен център "Гринуич“, а началото на кампанията е поставено на 15 септември 2013 година.

Rivva.infoКоментари