Книги за новата денонощна библиотека в студентски град

25.08.2019

Нова дененощна библиотека отваря врати от 01-ви октомври в Студентски град. Помещението на ул. академик Жак Натан 10 е с капацитет от 50 четящи, като ще има оборудвани места с компютри на които ще бъде инсталиран легален учебен софтуер.

 

От стружение StudyHub обявяват кампания за дарение на книги за частната библиотека, като за предпочитане е образователна и научна литература, може да бъде дарявана и художествена литература. Дарението на литература е стимулирано с отстъпка от 10% от първата карта за достъп до 24/7 работещата библиотека.

 

Читалнята предлага еднодневна карта, месечна, както и семестриална, като за студентите ще има допълнителна отстъпка.

 

Първоначално StudtHub отправят запитване за общинско или държавно помещение, но предвид административните пречки, в крайна сметка реализират идеята си за денонощно работеща библиотека като наемат помещение от чатно лице.

 

Библиотеката е новопостроен блок в близост до Котежа по телекомуникации и пощи и до нея стига и нощната линия на градския транспорт, която се движи по маршрута на автобус 94.

 

Всеки студент може да си закупи карта, с която да си осигури достъп до всяка част на помещението - ще има места, обособени за индивидуално учене, и такива, които са за групови занимания.

Rivva.info