Безплатен вход за къща музей „П. К. Яворов” по повод 140 години от рождението на поета

10.01.2018

На 13 януари (събота), по повод 140-годишнината от рождението на големия български творец Пейо Яворов, от 11.30 до 13.00 часа в двора на къщa музей „П. К. Яворов”, на ул. „Г. С Раковски” в столицата, студенти-поети от Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще представят свои творби, посветени на П. К. Яворов.

 

По инициатива на Дирекция „Култура” на Столичната община ще бъдат раздавани флаери с негови произведения, а стихове на поета ще звучат в изпълнение на актрисата Силвия Лулчева и украинската поетеса Анна Багряна.

 

Експозицията на къща музей „П. К. Яворов” може да бъда разгледана в рамките на работното време в съботния ден - от 10.00 ч. до 17.00 ч. Входът е безплатен.

 

Проявата е част от Календара на културните събития на Столичната община и от културните събития, които Националният литературен музей организира по повод годишнината от рождението на Яворов.

 

Утре в Големия салон на БАН ще се проведе официалното честване на годишнината от рождението на поета. Ще бъде представена изложбата „Път, на който не съзирам края” и ще бъде открита конференцията „Между денят и тъмата”, организирана от Националния литературен музей и Института за литература към БАН.

Rivva.info