"Лебедово езеро" с 3D декор за първи път в София и Варна

30.10.2017

Руският мултимедиен театър няма аналог в света. Балетът пристига в България в състав от 37 танцьора, със специалното участие на солистите на „Болшой театър“ -  Мария Александрова и Владислав Лантратов

 

За първи път в България „Руски мултимедиен театър на балета“  ще представи „Лебедово езеро“ в София, зала 1 на НДК на 13 декември и във Варна, ДКС на 15 декември.

 

Руският мултимедиен театър няма аналог в света – това е единствената трупа с 3D декори в класически спектакли. Балетният, мултимедиен спектакъл „Лебедово езеро“ е с класическа хореография,  ефектно и концептуално мултимедийно съдържание. Прочутият балет по музика на Чайковски е вълшебна приказка за принц Зигфрид и неговата любима Одета, превърната в лебед от злия магьосник Ротбарт, приказка за любов и коварство, за вярност и възмездие.

 

Персонажите се появяват първо на проекционните екрани, трансформирайки се в изпълнители в реалното, сценично пространство.

 

 

Балетът пристига в България в състав от 37 танцьора, със специалното участие на солистите на „Болшой театър“ -  Мария Александрова и Владислав Лантратов.

 

„Руски мултимедиен театър на балета“  е създаден през 2012 г. Главната цел при създаването на трупата е съхранението на безценното, културно наследство на Русия – класическата балетна школа  и привличането на младите зрители със съвременните технологии. Кастингът за артистите на балета е тежък – в него попадат само танцьори с опит във водещи балетни театри на Москва и Санкт Петербург. Репетициите се провеждат от  балет майстори на Русия и чуждестранни специалисти.

 

„Руски мултимедиен театър на балета“ е в България по покана на DEGRIS EVENTS. Деца до 7 годишна въздраст ще се допускат на спектаклите без билет, aко не заемат отделно място. Организаторите отправят молба към родителите и придружителите да носят копие на акта за раждане на детето.

 

Билетите се разпространяват в мрежата на eventim.bg, билетен център НДК, билетен център ДКС Варна, бензиностанции OMV, Office1, книжарници Orange, каса на Eventim в The Mall.

Rivva.info
Коментари