"Слава“ е българското предложение за "Оскар”

14.09.2017

 

Състезаваха се десет филма, които отговарят на условията на Академията и са заявени от продуцентите си за участие. Първите места в класирането заеха “Слава” с 14 точки и “Безбог” с 10 точки.

 

"Слава" разказва историята на кантонер, който открива милиони на релсите и ги предава в полицията. Държавата го възнаграждава с нов часовник, който обаче се оказва менте. ПР-ката на Министерство на транспорта загубва стария му часовник модел "Слава“, който е семейна реликва. Кантонерът се впуска в отчаяна битка да си върне старата "Слава“ и достойнството си.

 

Филмът е по сценарий на Кристина Грозева, Петър Вълчанов,  Дечо Таралежков. Режисьори са Петър Вълчанов и Кристина Грозева, музиката е на Христо Намлиев, оператор - Крум Родригес.

 

Ролите в "Слава" са поверени на Стефан Денолюбов, Маргита Гошева, Китодар Тодоров, Милко Лазаров, д-р Георги Стаменов, Иван Савов, Христофор Недков, Мира Искърова и др.

 

В надпреварата за "Оскар" за чуждоезичен филм тази година се включва и друг филм с българско участие - миноритарната копродукция "Реквием за г-жа Й." (Сърбия, България, Македония), предложен от Сърбия.

Rivva.info

 Коментари