„Белгийският крал” с участието на Нина Николина открива 21-ия София Филм Фест

07.03.2017

След световния отзвук за копродукцията на Белгия, Холандия  и  България  „Белгийският крал” /филмът е  включен в програмите  на 20 фестивала по целия свят/  на 9 март в Зала 1 на НДК е премиерата за България .

 

Във филма Нина Николина се превъплащава в ролята на българската народна певица Ана, която спечелва сърцето на белгийския крал.

 

Лентата, в която Нина Николина прави своя кинодебют събра овациите на публика и критика.

 

Нина Николина бе сред специалните гости на световната премиера на филма на  кинофестивала във Венеция и Маракеш. Певицата очарова  не само с талант , но и с визия и се превърна в звездата на червения килим.

 

Нина Николина грабна сърцата и на австрийската публика и българската общност във Виена на Националния празник на България 3 март. По покана на Българското посолство в Австрия, изпълнителката изнесе концерт с български народни песни в съвременен аранжимент и завладяващи акапелни изпълнения.


 

Празничният концерт се сътоя в Българския културен институт „Дом Витгенщайн” Виена. На събитието присъстваха посланик д-р Иван Сираков, епископ Антоний - митрополит на Българската Западна и Средноевропейска епархия, много българи и популярни личности от сферата на културата и изкустовото във Виена.

Rivva.infoКоментари