Многообещаващ дебют на Велислав Д. Иванов с "Образи и отражения"

02.03.2017

Излезе от печат сборникът с разкази „Образи и отражения”, многообещаващ дебют на младия български автор Велислав Д. Иванов!

Властен мъж с прозвище Кукловодът осиновява нямо дете от сиропиталище. Талантлив музикант създава шедьовър под името на своя ментор. Опозорен мъж търси смисъла в сюрреалистична японска гора…

 

"Образи и отражения" (изд. "Колибри") съдържа осем ненадейни истории, които отключват множество посоки за тълкуване - също като прозирните отражения, витаещи в тях. Верни ли сме на себе си, когато творим, или се измисляме отново и отново? Кога живеем собствения си живот и кога повтаряме заучени движения и фрази? Къде е границата между автентичното ни съществуване и представата ни за него? А може би „най-съвършеният тон на живота е тишината и всяка нота, сложена над нея, трябва да я допълва и зачита”? 

Велислав Д. Иванов e роден през 1988 г. в София. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Университета в Единбург, Великобритания. В момента работи върху докторат в областта на политическите науки. Възгледите му за литературата са повлияни от прозата на Борхес и неговите последователи.

 

Премиерата на сборника ще е на 7 март, вторник, от 19 ч. в литературен клуб "Перото".
Rivva.infoКоментари