За мощта на майчината любов разказва Силви Вартан в „Мама“

23.11.2016

„Връзката ми с моята майка беше спойка, нещо незаличимо, заложено вътре в нас, дълбоко, кръвно - някаква луда любов", сподели пред българските си почитатели Силви Вартан при представянето на книгата си „Мама“. Звездата с неугасващата харизматична усмивка призна, че е имала късмета да израсне в изключително сплотено семейство, а майка й е била неговият стожер. „Тя беше и моят стожер във всеки един момент от живота ми. По-късно, когато аз самата имах деца, разбрах каква огромна роля е имала в моя живот. Тя беше една изключителна жена“, призна Вартан.

 

През спомените за майка си Илона, в редовете на „Мама“, Вартан разкрива и собствените си премеждия и успехи, разказва за началото на певческата си кариера и за нейния апогей, за браковете си с Джони Холидей и Тони Скоти, за баща си, брат си, децата си, за дните и годините, през които е живяла до обичаната си майка.

 

"Няма на света нищо по-мощно, по-силно от любовта на една майка", категорична е Силви Вартан. "Това е себеотрицание, съвършена любов, допълни тя. За майка си споделя, че най-отличителната й черта е достойнството. Певицата призна, че не винаги се е съгласявала с майка си, но винаги са се разбирали прекрасно. „Винаги я изслушвах и в крайна сметка се оказваше, че тя има право“, разказа Вартан.

 

„По този начин отдадох дължимото на моята майка“, сподели Вартан. Тя допълни, че чрез „Мама“ е искала да отдаде своята безкрайна признателност към майка си. „Нейният живот беше изпълнен с изключително много събития – някои щастливи, други – не съвсем, трети – много тежки“, продължи Вартан. Тя е убедена, че и много други хора са преминавали през изпитанията на живота с достойнство и затова трябва да са пример за всички нас, защото ни учат на любов и сила, а всеки от нас има нужда от това. „В съвременния свят се чустваме малко изгубени и затова имаме нужда от водач“, заяви Силви Вартан.

 

За разлика от автобиографичната "Дума по дума", в която Вартан описва творческата си кариера, "Мама" е поглед много повече към личния свят на певицата. Книгата е издадена от "Колибри", а преводът е на Румяна Маркова.

 

Литературен клуб „Перото“ едва побра дошлите за представянето на „Мама“, а авторката отдели специално внимание на всеки с разменени думи на български и личен автограф. Пред почитателите си Силви Вартан сподели, че винаги когато се връща в България се вълнува. „Никога не прекъснах пъпната си връв с България. Всичките ми спомени са толкова скъпи, защото те ми помогнаха да изградя моята житейска основа. Когато минаха години установих до каква степен преживяното в България ме е направило един солиден човек и хората, с които се срещах ми помогнаха да се създам като личност“, заяви Вартан.

Rivva.infoКоментари
 
Добави коментар
 
Полетата, отбелязани с *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*  
генерирай нов код
Добави коментар*