Баръш Кълъч: Животът не е толкова дълъг, за да повторим мечтите си

18.07.2015

Иска ми се хората в Турция да се чувстват свободни. Една целувка не е нещо срамно, тя е израз на любов, казва актьорът в очакване на новото правителство на страната

 • Берк, в когото вие се превъплъщавате в „Единствен мой, обичам те!“ бяга, разсърдил се на живота, но така се изправя пред предизвикателството – силната истинска любов...

 • Основната тема на филма е, че животът никога не оставя човека чак до последния му ден. Можете да бягате от живота колкото искате, да сменяте мястото, на което живеете, работата, която работите, всичко може да промените, но животът в края на краищата ви намира и прави това, което е трябвало да се случи. Така се развива действието и в „Единствен мой, обичам те!“ Тъкмо когато главният герой се е разсърдил на живота и своята професия и е на път да изгуби радостта си от живота, пред него неочаквано се появява едно момиче, и този човек до полуда се влюбва в него. Точно, когато си мисли, че изживява най-лошите дни от живота си, всъщност започва да живее най-хубавата част от него.

 • Да се вслушваме в себе си и да не бягаме от живота...

 • Точно така, винаги трябва да бъдем готови да посрещаме хубавите изненади на живота. Трябва да сме подготвени за това, за да можем напълно да им се насладим. И в никакъв случай да не губим надежда, защото точно, когато човек не очаква, животът му предлага, това което най-много му липсва.

 • Успявате ли да постигнете това във вашия личен живот?

 • Признавам, че може би до преди пет години не успявах, тъй като животът ми бе много натоварен. Сега полагам усилие и съумявам да правя това, което искам и да го правя както искам. Защото животът не е толкова дълъг, че да можем да повторим мечтите си.

 • В България сте за дните на турското кино. Гледали ли сте български филми?

 • Признавам си, че не, но знам, че през последните години в България се снимат много и чуждестранни филми. Страната ви стана наистина предпочитана дестинация за снимане на филми, може би заради невероятната природа и заради снимачната площадка. Това наистина е голям шанс за България, в същото може тя има възможност да представи и собствените си филми.

 • Артистите в България винаги имат позиция във важни за страната моменти. Така е и в Турция. Сега страната ви е пред съставянето на ново правителство.  Какви са вашите очаквания?

 • Това, което очаквам от сегашното и новото правителство е хората да бъдат оставени свободни и спокойни. Очаквам хората на изкуството свободно да създават своите произведения и филми, така че те да могат да достигат до народа. Ако се правят хубави филми, хубави произведения, хората ще бъдат положително повлияни от тях. Може би дори чрез тези произведения, хората ще могат да осъзнаят неща, които са под носа им, но в момента не ги забелязват. Ако тези неща се забраняват, то ще се окажете правителство, което никога не е позволило на хората да застанат лице в лице с истината. Това е най-голямото зло, което едно правителство може да причини на своя народ.

 • Ще има ли промяна?

 • Очаквам това или следващото правителство да прояви максимално разбиране по тези въпроси, както и да не забравя това, че всяка забрана винаги води до по-големи проблеми. Водата тече и намира своя път. Не можете да я спрете.


Ние сме просто хора. Средата в която живеем като малки и начинът по който общуваме ни формира като личности. Ако вие кажете на народа, че е срамно на екрана да се покаже целувка между двама души, то тогава вие ще възпрепятствате общуването на човека с хората. Целувката не е нещо срамно, тя е проява на любов.


Искра Милева

Превод: Алина Караханова
Коментари
 
Емине - 23/06/2019
Ердоган ке падне 23.06.2019...сега в Истанбул, по-късно и в тругите градове

Реджеп - 17/07/2018
Евет

Добави коментар
 
Полетата, отбелязани с *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*  
генерирай нов код
Добави коментар*