Жителите на Жюна Корея се подмладяват с до две години

28.06.2023

Жителите на Южна Корея се подмладяват с до две години, след като от септември тази година в страната започва да се прилага традиционното определяна на възрастта.

 

Към момента бебета се раждат с възраст от нула години и порастват с по една година на всеки 1 януари. По тази система бебе, родено през декември 2020 г., би било на две години през януари 2022 г., въпреки че официално би навършило две години едва през декември 2022 г.

Този метод се използва главно за определяне на законната възраст за области на правото, които обхващат значителен процент от населението, в това число за наборна военна служба или за определяне на възрастта на непълнолетните, които трябва да бъдат защитени срещу тормоз.

 

Съществува и така нареченият метод на "корейската възраст", който се използва от всички в обществото и при който всеки автоматично става на една година при раждането си и след това остарява с една година с настъпването на новата година, независимо от рождената си дата. Това е предвид липсата на нулева възраст в азиатското отброяване.

Rivva.infoКоментари
 
Добави коментар
 
Полетата, отбелязани с *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*  
генерирай нов код
Добави коментар*