Facebook изтри пост на Тръмп заради невярно твърдение за коронавируса

06.08.2020

Facebook за първи път изтри пост на американския президент Доналд Тръмп, тъй като нарушава политиката на компанията срещу разпространяването на невярна информация. Видеото съдържа лъжливи твърдения, че децата се неподатливи на Ковид-19, което е нарушение на политиката на социалната мрежа срещу вредната подвеждаща информация за Covid-19.

Това е първият случай, в който "Фейсбук" премахва изцяло пост на Тръмп, вместо да го маркира като нарушаващ политиката й срещу дезинформацията, както правеше досега.

 

Компанията на Марк Зукърбърг започна политика срещу публикациите в социалната мрежа съдържащи фалшиво или заблуждаващо съдържание след като част от най-големите рекламодатели преустановиха взаимоотношенията си с Фейбук под кампанията #StopHateForProfit. Бойкот на социалната платформа обявиха над 100 корпорации сред коитот Livi`s, Coca-Cola, North face и Dove

 

През седмицата Тръмп заяви, че ще забрани китайтоко приложение TikTok, като принуди компанията да и търси купувач от Северна Америка. Microsoft води преговори за изкупуване на приложението за кратки видеа в САЩ.

TikTok се готви да отвори и първия си център за данни на територията на Европа, като за целта е избрана Ирландия. Инвестицията ще бъде в размер на 420 милиона.

Rivva.infoКоментари
 
Добави коментар
 
Полетата, отбелязани с *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*  
генерирай нов код
Добави коментар*