Facebook с мерки срещу езика на омразата и фалшивите публикации

27.06.2020

Компанията на Марк Зукърбърг започва политика срещу публикациите в социалната мрежа съдържащи фалшиво или заблуждаващо съдържание. Ограничават се и посответе с насилие или подстрекаващи вреда.

 

Действията се предприети след като едни от най-големите рекламодатели преустановиха взаимоотношенията си с Фейбук под кампанията #StopHateForProfit. Бойкот на социалната платформа обявиха над 100 корпорации сред коитот Livi`s, Coca-Cola, North face и Dove.

 

Оттеглянето на основи рекламодатели доведе до спад на акциите на Фейсбук с 8.3 %, като капитализациата на компанията падна до 216.08 милиарда долара. Стопи се 7,2 милиарда долара от личното богатство на Зукембърг и над 56 милиарда от акционерни рапитал на компанията.

 

Най-голенмият български рекламодател във Фейсбук и Гугъл е консорциума за спортни и залагания и хазарт на братя Найденови EfBet.

 

Комисията към Министерство на културата, отхвърли предложението за противодействие на дезинформацията в интернет.

В Америка кампанията за чистота на новините стартира Twitter, след като  направи безпрецедентна проверка на фактите в президентските туитове и постави предупреждение, че две негови публикации съдържат невярно съдържание

Rivva.infoКоментари