Тръмп се опитва да свали карикатури на Ник Андерсън

29.05.2020

Американският президент се опита да свали карикатурата на Ник Андерсън от онлайн изданието на Куриер Журнал. Спечелилият пулицър за редакционна карикатура през 2005 година Андерсън изобрази Тръмп като незрял след изявите му в американски медии за приемането на дезифенктанти и медикамента Хлорофин сещу Ковид-19.

 

Карикатурите на Андерсън от 2005 са актуални и по време на пандемията с осветляването алчността на фармацефтичните гиганти и налагането на политика на страха от управлявящите.

 

Тръмп иска да направи и промени в американското законодателство, след като Twitter направи безпрецедентна проверка на фактите в президентските туитове и постави предупреждение, че две негови публикации съдържат невярно съдържание.
Тръмп подписа президентска заповед за „предотвратяване на онлайн цензурата“. С нея​ иска ревизия на законът, свързан с регулациите на информационните гиганти като Фейсбук, Гугъл и Туитър, като им бъдат наложени рестрикции.
Законът за благоприличие в комуникациите в САЩ от преди тридесет години определя сайтовете неотговорни за съдържание на трети страни.
Английският карикатурист Питър Брукс засили негодуванието срещу Борис Джонсън на острова  иронизирайки управлението във Великобритания от възпитаниците на топ колежите.
Rivva.info