Медици губят живота си в битката с COVID-19 на острова(обновена)

01.05.2020

Gardian започна кампания за обявяване имената и личните истории на лекарите, медицинските сестри, здравния персонал и доброволците загубили живота си в битката с пандемията на острова. Мeдицинският персонал е сред най-застрашените поради честата му среща с вируса, което усложнява имунната реакция на организма.

 

Над 100 са вече случаите на починали медици при лекуването на болни от коронавирус във Великобритания. Сред жертвите до момента е и медицинската сестра Мари Агиапонг/28 години/ от нигерийски произход чието бебе бе изродено с цезерово сечение часове преди майката да почине в следствия на усложненията от Covid-19.

 

За бебето на Мари и съпруга й са събрани над 180 хиляди паунда от дарения на над 8 хиляди човека на сайта за подпомагене gofundme.com. Най-младият починал медицински служител е 23 годишния Джон Алагос.

 

След обвинението от сина на починалия от коронавирус доктор Абдул Мобуд Кроухъри от лонднската болница Хоумъртън правителството на Великобритания обяви еднократна помощ в размер на 60 хиляди паунда за семействата на починалите медицински служители.

 

Във Великобритания загинаха над 21 хиляди жители, включително и български гражданин на 31 години. Сред хоспитализираните бе и премиера Борис Джонсън, който бе скоропостижно излекуван в лондонската болница Сейн Томас.

Rivva.info