16 държави затвориха границите си за пътници от Китай

09.02.2020

31 държави прекратиха полетите си към Китай, както и забраниха кацането на самолети от оновната част на комунистичеката държава.

 

САЩ, Индия, Пакистан, Русия, Северна и Южна Корея, Япония, Виетнам, Филипините, Саудитска Арабия, Ирак, Сингапур, Малаизия, Индонезия, Папуа Нова Гвинея, Нова Зеландия, Австралия, Мозамбик, Гватемала, Пуерто Рико, Ел Салвадор и Тринидат и Тобаго забраниха влизането в страните си на пътници от Китай.

Хон Конг също предприе мерки за затваряне на границата с Китай, следващата седмица се очаква това да направи и Великобритания.

От ЕС единствено Италия наложи ограничение, като карабинерите  ще проследяват и влизането на пътника в еврозоната. На ботуша диагностициарните са 3-ма, най-много в ЕС са в Германия - 13.

 

Българското посолство в Китай продължава издаването на визи за България, като таксата за продължително пребиваване е в размер на 100 евро. За издаването на виза е ноеобходима покана от български гражданин или породължително пребиваващ в България чужд гражданин. Бизнес визи за Българи се издават без формалности, като на новогодишния форум посланик Порожанов призова за засилване бизнес отношенията.

 

Разпространението на короновирусът, от усложнения след който има над 700 жертви, повлия негативно на китайската банкова и застрахователна система, като предвид срива в цената на акциите им търговията с тях бе спряна. Комунистическата партия наля над 156 милиарда евро в икономиката, като голяма част от тях ще отидат в изграждането на нови болници, в които се затварят, болните и контактувалите с тях.

 

Предаването на заразата е чрез стискане на ръце или въздушно-капково при кихане. Усложненията са пневмония и възпаление на дихателните пътища.

Rivva.infoКоментари