Холандия чисти имиджа си – става Нидерландия

07.10.2019

Холандия вече ще използва името Нидерландия, реши холандското правителство. Стъпката е предприета като част от стратегия за изчистване на световния имидж на страната, а националното ребрандиране е подписано от бизнес лидери, туристическия съвет и правителството. Промяната ще влезе в сила по-късно тази година.

 

С решението си министритте целят да променят имиджа на страната от аспекти, с които тя е известна – наркотиците и кварталът на червените фенери в Амстердам.

 

Новото име на ниската земя ще е в сила по време на конкурса за песен Евровизия, които ще се проведе в Ротердам през май следващата година. Футболният отбор на страната също се ще представя с името Нидерландия, като това ще е в сила по време на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

 

Искаме да представим страната като отворена, изобретателна и приобщаваща. Модернизирахме нашия подход. Особеното е, че сега е постигнато споразумение със съответните страни както от правителството, нидерландския съвет по туризъм и конвенции, така и от частни организации, включително топ сектори и конфедерацията на нидерландската промишленост и работодатели относно имиджа на страната, заяви представител на външното министерство.

 

По-рано тази година от туристическия бранш, заявиха, че ще преместят фокуса на популяризиране на Холандия към по-малко известните местa в страната. Известните атракции на Амстердам са основен фактор, водещ до оплаквания от пренаселеност в столицата.

Rivva.infoКоментари