Музей на кучето отваря врати в Манхатън

07.02.2019

Музеят на кучето на Американския киноложки клуб отваря врати в петък в Манхатън. В него могат да бъдат видени най-различни произведения на изкуството, свързани с кучетата, както и интерактивни дисплеи.

 

Музеят е отворен за първи път през 1982 г., когато е бил открит в Ню Йорк, преди да бъде преместен през 1987 г. в Сейнт Луис, където е бил в продължение на 37 години.

 

Откриването на музея в Манхатън ще съвпадне с началото на Уестминстърската седмица - ежегоден зимен фестивал, който привлича кучета и любители на кучета от цял свят. Kулминацията на събитието е кучешкото шоу и конкурсът „Най-добър в шоуто”, който се провежда в Мадисън скуеър гардън.

 

В колекцията на музея има над 2 000 картини, снимки, скулптури и артефакти, включително и много документи за произхода на съвременните домашни любимци, и как те са изглеждали през 19 в., и преди това. В изложбата може да се види и скелета на „Белград Джо”, фокс териер, който е починал през 1888 г. и се смята за основна фигура в еволюцията на породата.

Rivva.infoКоментари