Френски боксьор събра 114 хиляди евро за няколко дни след като удари полицай на протестите в Париж

11.01.2019

Бившият френки боксьор, републикански шампион лека категория, Кристоф Детингер събра за няколко дни 114 хиляди евро през дарителката платформата Leetchi след като бе заснет да удря полицай. Протетиращият с "жълтите жилетки" спортист е бил ядосан от полицаите които са нападнали с водни струии и сълзотворен газ него и съпругата.

 

37 годишният Детингер е шампион на страната си 2007 и 2008 година и се отказва от активния спорт 2013 година.

 

По-късно спортиста се извини и заяви, че му е кипнало след като заедно със съпругата му са били напръскани със сълзлив газ от силите на реда. Боксьорът може да получи до три години затвор и глоба от 45 000 евро.

 

Кампанията е за събиране на средства за съдебните и правни разноски след като Детингер бе закопчан след нападението му над полицай на мост в Париж по време на протеста в Събота.

 

 

"Жълтите жилетки" започнаха своята протестна кампания ноември 2018 в Париж, първоначално срещу високите цени на горивата, но се разгърна до национален антиправителствен процес, обвинявайки Макрон, че защитава интересите на бизнеса и богатите и води несправедлива данъчна кампания.

Протестите продължават вече осма седмица, като често към мирно протестиращите се радикални елементи които предизвикват размирици, палят автомобили и ограбват магазини.

Rivva.infoКоментари