Българска компания стартира производство на градски електромобили

21.12.2018

Българският производителят на спортни модели SIN CARS възнамерява да започне производтвото на градски електромобили които да се използват за куриерски и таксиметрови услуги. Прототипът на българската компания ще бъде представен на автосалона в Женева през следващата година под името L-City, а серийното му производство да започне през 2020 година.

 

Компанията собственост на Росен Даскалов, която произвежда около 50 състезателни автомобила годишно за клиенти в САЩ, Южна Америка и Австралия, планира да прехвърли 40 процента от акциите си на ново дружество, което ще финансира производството на градските електрически возила. SIN CARS освен офиса си в Русе има представителства в Германия и Англия.

 

На тазгодишното изложение в Женева SIN CARS представи хибрида си SIN S1 задвижване с Plug-in хибридна система, който може да бъде произведен и като напълно електрически автомобил със 120 волтова батерия със стартова мощност 24kW/h и 120 к.с. на електрическия мотор и максимален пробек който осигурява до 200км само с едно зареждане.

Фирмата има разработен и хибриден уличен модел – Sin R1 550 с 6,2 литров двигател и тегло 1480 кг, като електрическият мотор и батерията са само 180 кг. от общата маса.

Rivva.infoКоментари
 
Добави коментар
 
Полетата, отбелязани с *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*  
генерирай нов код
Добави коментар*