Гугъл разработи безопосна търсачка за деца

31.03.2016

От световната интернет търсачка разработиха версия предназначена за деца "Детския Google" - KIDDLE. Търсачка за най-малките е с активирана функция "безопасно търсене" (safe-search) и резултатите които показва са ориентирани към децата.

 

Първите резултати които излизат при дадено търсене, обикновенно до третата интернет страница, са специално написани за деца. Резултатите от 4 до 7 са доверени сайтове, които са написани по-семпло и е лесно децата да ги разберат. След осмия резултат започват добре познатите ни известни и в основната търсачка сайтове предназначени за възрастни, като същите са филтрирани за нецензурни материали, снимки и видеа.

 

Търсачката визулизира резултатите използвайки по-голям шрифт, което не напряга очите на малчуганите. Същите са придружени от по-големи снимки, които позволяват на децата да се орентират и визуално за конкретна информация.

 

Новостартиралата детската търсачка позволява да бъдат допълнително докладвани сайтове чието съдържание е неподходящо за малките и същите при основателни причини няма да бъдат достъпни при последващи търесия. Рекламните страници и съобщения също са ограничени и не така агресивно оцветени.

Rivva.infoКоментари