Масово насилие над жени в Германия през новогодишната нощ

07.01.2016

Германия с половин уста си призна за изнасилванията в новогодишната нощ. Седмица по-късно стана ясно, че над 100 жалби са подадени в полицията в Кьолн за нападения над жени. Повечето от тях са сексуални посегателства, има и две изнасилвания.

 

Нападателите в Кьолн са се събрали в новогодишната нощ на площада пред катедралата и централната гара. Те са били най-малко хиляда на брой и видимо употребили алкохол. Повечето са били на възраст между 17 и 35 години, мъже от арабски и северноафрикански произход. Над милион бежанци са пристигнали в Германия през миналата година, като 428 000 от тях са от Сирия.

 

Нападения над германки е имало и в Хамбург, където са подани над 50 жалби за посегателство, аналогични случай е имало в Берлин, Дюселдорф и Щутгарт.

 

Вътрешният министър Томас де Мезиер предложи да се улесни експулсирането на мигранти, осъдени за престъпления. Разследва се и вероятността за организиране на нападенията в социалните мрежи.

 

Германките организират демонстрации обвинявайки властите в бездействие срещу безчинствата на мигрантите и умишлената забава на информацията от националните медии.

Rivva.infoКоментари