Русия иска компенсация за сваления Су-24. Турция: Това е невъзможно

16.12.2015

Турция трябва да плати компенсация за сваления руски самолет Су-24 на турско-сирийската граница. Това искане обяви руският заместник-министър на външните работи Алексей Мешков пред РИА "Новости" Той допълни, че Москва настоява също Турция да даде гаранции, че подобни инциденти няма да се случват в бъдеще. По думите на Мешков, нападението над руския боен самолет е сериозно престъпление, което не може да остане без последствия. Мешков смята, че всички обективни факти говорят за предварително подготвена "антируска акция". Зам.-външният министър е убеден, че действията на Турция представляват реална заплаха за сигурността на Русия.

 

"Да се изпълнят исканията на Русия за компенсация е невъзможно", не закъсня отговорът на Анкара в лицето на говорителя на турското външно министерство Танжу Билгич, предаде CNN Türk. Билгич допълни, че Русия е длъжна да гарантира, че руските самолети в бъдеще няма да нарушават въздушното пространство на Турция.

 

Билгич коментира и думите за заплахите за сигурността на Русия, като заяви, че това е преувеличено и според Анкара подобна военна заплаха не съществува.

Rivva.info

 

 

 

 Коментари