Двама убити и седем арестувани след полицейския щурм в Сен Дени

18.11.2015

Френската полиция обяви, че е арестувала седем души след мащабната акция на спецчастите в предградието Сен Дени. Петима от задържаните са били в атакувания от полицията апартамент, а другите двама са отдали жилището за ползване. Повече от седем часа продължи спецоперацията по залавянето на предполагаемия организатор на атентатите в Париж на 13-ти ноември Абделхамид Абаaуд. 27 годишният мароканец с белгийско гражданство се смята за организатор на атентатите в Париж. Главният прокурор на Франция Франсоа Молен заяви, че акцията е започнала след сигнал, че Абделхамид Абаaуд се укрива  в Сен Дени, а не както се предполагаше в Сирия.

 

Операцията завърши с двама убити предполагаеми терористи и седем задържани. Едната жертва е жена, която се е самовзривила с колан с експлозиви, а вторият загинал е уцелен от куршуми и граната. Жената е роднина на Абделхамид Абаaуд.

 

Живеещите в атакуваната от спецчастите сграда са били евакуирани. По време на щурма са ранени трима полицаи. В герой се превърна полицейското куче Дизел, което загина, но спаси униформените, влизайки преди тях в помещение, където избухна експлозив.

 

Междувременно френските власти обявиха, че са идентифицирали всички 129 жертви от атентатите на 13-ти ноември.

Rivva.info

 

 Коментари