Самолет на Germanwings със 150 на борда се разби. В кабината е останал само един пилот.(обновена)

26.03.2015

Записът от намерената черна кутия на разбилия се самолет на Germanwings показва, че единия от пилотите е излезнал от кабината, след което не е успял да се върне при управлението на самолета преди разбиването му.

 

Пилотът който е напуснал кабината е почукал на вратата за да влезне отново, но никой не му е отворил. Започнал е да блъска по-силно, а накрая се е опитал и да разбие вратата. Ясно е че в пилотската кабина до разбиването на самолета е останал само един от пилотите, но не е ясна причината поради която не е отворил на колегата си.

 

При осемминутното падане на самолета не е имало контакт от пилотската кабина с кулата. Стремглавото пропадане от 12 километра височина до сблъсъка не е основание да се смята, че има проблем в машината.

 

Пилоти на нискотарифната компания масово отказват да изпълняват полети, поради което същите са отменени. Последно пилотите на Germanwings са стачкували месец октомври 2014 г. срещу пенсионната политика на компанията, която е предвиждала увеличаване на пенсионната възраст от 55 години на 61 години.

 

Airbus A320 на нискотарифната компания Germanwings се разби в южната част на френските Алпи. Намерена е черната кутия, от записите на която се очаква да се разбере причината за инцидента.

 

144 са били пасажерите качили се от Барселона до Дюселфдорф, 67 германци и 45 испанци. Сред загиналите пасажери има две бебета и 16 ученици. Загинал е и шестчления екипаж.

 

45 минути след излитане самолетът за осем минути пада от височина 11,78 километра на 1 850 метра след оето връзката с машината е загубена. По неизвестни причини е било забавено с половин час излитането на самолета.

 

Самолетът е експлоатиран 24 години, като за последно е минал технически преглед в работилницата на Lufthansa в София.

Rivva.info