EС търси съюз с арабските страни в борбата с тероризма

19.01.2015

Проблемът не е между Европа и исляма, категорична e Федерика Могерини -  върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността

 

За съюз с арабските страни в борбата с тероризма призова Брюксел. Днес външните министри в ЕС се събраха, за да обсъдят заплахите за тероризъм над Европа. "Нужен ни е такъв съюз, трябва да си сътрудничим по-тясно", заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини, която се срещна с генералния секретар на Арабската лига Набил ал Араби, предаде Асошиейтед прес. Могерини призова за повече респект към мюсюлманските държави, които страдат най-много от ислямския тероризъм и добави, че трябва да е ясно, че проблемът не е между Европа и исляма.

 

По време на срещата на министрите днес в Брюксел конкретни решения относно терористичната заплаха в Европа не бяха взети, но се дискутираха възможности, които ще бъдат представени на срещата на високо ниво за борба с тероризма в Лондон. Вашингтон вече потвърди, че в работата ѝ ще участва държавният секретар Джон Кери. Форумът ще се фокусира върху общите усилия в борбата срещу "Ислямска държава".

Rivva.infoКоментари