Най-голямата книжарница в Шишли работи за бездомните животни

17.02.2020

С кауза в помощ на бездомните животни на 14-и февруари отвори врати най-голямата книжарница в истанбулския квартал Шишли. На 600 квадратни метра „Китап Коала“ посреща посетители с избор на над 30 хиляди книги, кафене, читалня, зона за събития за деца, заседателна зала и семинарна зала за 40 души.

 

Целта на създателите на книжарницата е да установяват връзка със своите посетилети и чрез различни събития да разяснят социалната отговорност към бездомните животни. Освен  това част от печаблата от продажбата на книги се разпределя за храна, лечение и подпомагане на бездомни животни.

 

На откриването на книжарницата нямаше кетъринг, а вместо това в различни приюти за бездомни животни бе доставена 1 000 килограма храна. Бе доставена храна и в центъра за отглеждане и лечение в домашна среда на болни и пострадали животни.

 

Основателите на книжарницата не приемат дарения. Средствата, които се разпределят за животните в нужда идват от закупуваето на книга от сайта на книжарницата и от самата книжарница. Лечението на животните също се споделя на сайта на книжарницата.

 

При откриването на книжарницата най-малките се запознаха с обучението, храненето и живота на кучетата, както и възможността за осиновяването им.

Rivva.infoКоментари