Кексове и вода с лика на Йълдъръм преди повторния вот за кмет на Истанбул

18.06.2019

Пликове със сандвичи, кексове и вода с лика на кандидата на управляващата ПСР за кмет на Истанбул Бинали Йълдъръм бяха раздадени на кандидат-студенти, съобщи Джумхурийет. Това се случва дни преди жителите на мегаполиса да отидат повторно до урните, за да изберат кмет, след като управляващите отмениха вота от 31 март.

 

Пликовете бяха раздавани преди младежите да влязат за кандидат-студентските изпити. На родителите им също бяха дадени сандвичи и вода с лика на Йълдъръм.

 

Акцията предизвика остри реакции в социалните мрежи.

 

На 16 юни се състоя първият от почти двайсет години дебат на живо между Йълдъръм и съперникът му Екрем Имамоглу, чиято победа беше отменена.

 

На 23-и юни жителите на Истанбул отново ще избират кмет на мегаполиса между Имамоглу и Йълдъръм. На изборите в края на март кандидатът на опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП) Екрем Имамоглу победи  с 13 000 гласа разлика, но Върховната избирателна комисия се съобрази с исканията на управляващата партия на Ердоган и новоизбраният кмет не встъпи в длъжност.

 

Изборите в Истанбул на 31 март бяха освен за кмет на града, още и за областни кметове, общински съвет и съседска администрация. Въпреки че, четирите вота се поставят в един плик, управляващите в Турция анулираха само избора на кмет на мегаполиса.

Rivva.infoКоментари