Отново пътуваме с влак до Истанбул

27.04.2022

Първият влак по международната линия София - Истанбул, пристигна от мегаполиса в столицата ни. В обратната посока, влакът замина снощи в 18.30 ч. и е пристигнал в Халкали, Истанбул днес в 05.34 ч.

 

Това стана след като ръководствата на БДЖ и турските железници (TCDD) се договориха влакът отново да започне да пътува преди началото на летния сезон.


Влакът ще се движи в състав от спални вагони и вагони за седящи, като от 2-ри юни за летния сезон е предвидено да бъде включен и директен вагон за пътуване между Букурещ и Халкали (Истанбул).

Цената на билета е 19 евро плюс 10 евро за кушетка с 4 места или 15 евро за спалня с 2 легла. Частното спално отделение за един пътник е 28 евро плюс 35 евро. В средата на нощта, на границата, пътниците трябва да слязат от влака с багажа си и той да мине през рентгенов апарат.

Станцията за пристигане е Истанбул Халкали, която се намира на 25 километра извън историческия център на града. С крайградски влак Мармарай, в посока центъра на града, се стига до старата железопътна гара Сиркеджи в Истанбул. Тези крайградски влакове се движат на всеки 15 минути с цена на билета под 2 евро. Времето за пътуване е 35 минути.

Rivva.infoКоментари