Запазва се интереса към родното образование

25.07.2021

9 749 младежи са участвали в къмпанията за попълване свободните места в „Свети Климент Охридски“. Учебното заведение е обявило прием на 4 194 студенти.  На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“. На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността „Графичен дизайн“.

Миналата година  за достъп до образованието в Алма матер са се съревновавали 10 664 кандидатстуденти.

 

Приключи записването на новоприетите студенти по държавна поръчка в Икономически университет – Варна. Кандидатстващите за учебната 2021/2022 година във висшето училище са значително повече от определените места. Засилен интерес към предлаганата образователна услуга е регистриран още по време на ранния прием, когато са заети 72%.

 

В Университета за Национално и световно стопанство незаети от одобрените места държавна поръчка има в специалността "Европейска политика и икономика" с английски, френски, немски, испанки и руски езици. Срокът за кандидатстване е до 28 юли.

 

Сред най-желаните икономически специалности са „Счетоводство и одит“, „Международни икономически отношения“, „Мениджмънт“, „Бизнес икономика“. При ранния прием предпочитани са били и „Дигитални медии и ПР“, и „Логистика“.

Rivva.infoКоментари