Маските отново задължителни на закрито(обновена)

23.06.2020

От 23 юни маските отново стават задължителни за всички закрити обществени места. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения. Заповедтта е валидна до 30 юни. Към момента носенето на редпазни средтва бе задължително само в градкия транспорт.

 

Всички спортни мероприятия могат да се провеждат пред публика при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка или при спазване на дистанция от 1,5 м. При провеждане на футболни мачове се допуска публика до 1000 души на сектор.

 

Първоначално задължителното носенето на маски бе наложено на 30.03.2020 г., но ден по-късно министърът се отрече от заповедта си и заяви, че носенето на масти е препоръчително. Повторно задължителното носене на маски бе наложено от Цветница/12.04/ и остана частично в сила само за закрити пространства до 15 юни.

 

Маските могат да бъдат както за еденична, така и за многократна употреба, като целта е да се предпази здравето на околните и да се ограничи стремглавото разпространение на коронавируса.

 

Поради неспазване на епидиологичните мерки с по 3 000 лева бяха глобени ПП ГЕРБ и БСП. Международни туоператори анулират почивките на клиентите си предвид ръста на новозаразени.

Rivva.info



Коментари
 
Симо - 01/04/2020
Политиците вдигнаха температура още преди да се заразени...

Георги - 01/04/2020
Туй министър ли е ... или лукова глава

Добави коментар
 
Полетата, отбелязани с *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*  
генерирай нов код
Добави коментар*