Пловдив показва най-новите технологии на есенния панаир

23.09.2019

Започна 75-ия Международен технически панаир в Пловдив. Страна-партньор на изложението тази година е Русия.

В града под тепетата участват близо 600 фирми от 34 държави, като 40 на сто са български компании.

 

На панаира Русия представя разработки на повече от 50 организации-университети и научно-изследователски институти в областта на роботизираното производство, изкуствения интелект, енергетиката, транспорта и космическите технологии.

 

По време на панаира ще се сътой и седмицата на дигиталните технологии „ ДиТех“ обединяваща тематични експозиции и събития в областта на телекомуникациите, информатиката, цифровизацията, навигацията и телематиката. Включва повече от 20 тематични конференции, мастър класове и над 200 лектори.

 

Предвидени са още четири специализирани изложби „Ауто сити Пловдив“ – за автомобили, транспорт и автосервизно оборудване със специално издание за модели с бизнес предназначение; Стройтех“ - строителна техника, електротехника, материали, инструменти ,технологии; „Машиностроене“ - машини, технологии, роботика, автоматизация; Енеко“ - енергетика, екология, химия, управление на водите.

 

На откриването бе и премиерът Бойко Борисов, който заяви че държавата прави нужното за развитието на икономиката и върви уверено към чакалнята на еврозоната.

 

Изложението продължава до 28-ми септември.

Rivva.infoКоментари