Двойна цена на гражданската отговорност на шофьорите до 25 години

14.01.2018

Скок със 270% за младите водачи предвижда най-голямата застрахователна компания в България. Базовата застраховка за малолитражните амтомобили с мощност до 1300 к.с. и електромобилите е 188 лв. за шофьорите над 42 години, 205 лв. за собствениците на автомобили над 25 и 510 лв. за водачите с възраст до 25 години.

872 лв. е годишната премия за най-мощните автомобили над 2 500 к.с., която са длъжни за заплатят най-младите собственици, докато ако същия автомобил се води на дядото застраховката ще е само 303 лв.

Върху застраховката се начислява и 2% Данък застрахователни премии, като допълнитебно се заплаща и самозалепващия се стикер.

 

Отстъпка до 10% от цената ще има за автомобилите на 20 години. Задължителната премия ще бъда заплащана а една, две или метири вноски.

 

При фирмите премията е от 173 лв. до 285 лв., без да се взема под внимание привиненията на пътя, дори когато собственик е едноличен търговец, без служители, за когото е ясно че сам ще управлява автомобила си.

 

През годината се предвижда и въвеждането на система бонус-малус, която ще представлява отстъпка при водачите с добро поведение на пътя и надбавка към застрахователната премия при шофьорите с провинения. При въвеждането на системата, която вече работи в някои европейски държави завишението за лошите шофьри ще бъде с уваличение до 250%, а отстъпките до 50% от текущите цени.Коментари