Цветан Цветанов и Цветан Василев пред ВКС и ВАС(обновена)

02.04.2015

Петчленен състав на Върховния административен съд потвърди отнемането на лиценза на Корпоративна търговска банка. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Делото по същество за обявяване КТБ в несъстоятелност ще се гледа в Софийския градски съд.

 

По рано адвокатите на Цветан Василев пледираха за отвод на петчленен състав на Върховния административен съд по делото за отнемане на лиценза на банката.

 

Информацията която притежава бившия топ банкер е основен гарант за сигурността му, като е запазена на сигурно място и ще получи публичност при смърта му. Василев твърди за предварителен заговор за срива на КТБ, въпреки че са уведомени Иван Искров и трима топ политици.

 

За 18 май е насрочено делото срещу Цветан Цветанов по обвинение за длъжностно присвояване на последна инстанция. Бившият силов министър е подсъдим, че е разписал сумата от близо 50 000 лева да бъде дадена като полагащи се заплати на бившия ръководител на РЗБОП във Велико Търново – Орлин Тодоров.

 

Адвокат и на двамата обвиняеми е Менко Менков, най-вероятна причина от националната ни телевизия да поставят на сайта си снимка на единия Цветан на материал за другия, като от БНТ се коригираха максимално бързо.

 

Избран е състава на ВКС, който ще гледа делото на Цветан Цветанов: съдия Даниела Атанасова, съдебен състав – Мая Цонева и Цветелина Пашкунова.

 

Председателят на ВАС Георги Колев ще ръководи петчленния състав по делото за отнемане лиценза на КТБ.

 

Самосезира се и КЗК във връзка с продажбата за 1 евро на стратегически компании собственост на Цветан Василев

Rivva.infoКоментари
 
Георги - 21/04/2015
Цветко е пич, единия окраде държавата, втория не остана по назад

Генчо - 11/04/2015
Любовта на големите, мъката за малките

Симо - 30/03/2015
Цецо Цецому око не вади

Добави коментар
 
Полетата, отбелязани с *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*  
генерирай нов код
Добави коментар*