Две сестри хокейстки играят в отборите на Корея и САЩ

13.02.2018

Две сестри играят съответно в олимпийските отбори на Корея и САЩ. Мелиса и Хана Бранд са израснали в един дом в Америка, но ще се състезават една срещу друга на игрите в Пьончанг. Каката Мелиса играе в обединения отбор на Корея, докато сестра и Хана се състезава под флага на САЩ.

 

Родената в Южна Корея Мелиса е осиновена още като четири месечно бебе от американското семейство Робин и Грег Бранд. Семейството живеещо в Сейнт Пол, Минесота не е имало дете и осиновява малкото корейче, но две години по-късно им се ражда дъщеря Хана. Бащата Грег е бивш хокейст и запалва двете момичета по спорта, като е и техен личен треньор.

 

След като в родния си град сестрите се състезават за един и същи клуб, на олимпиадата в Корея двете сестри ще се изправят една срещу друга като конкурентки, съответно в отборите на Корея и САЩ. В отбора на щатите има и две сестри близначки, а изобилието от сетри в женския хокей на олимпиадата се допълва и от двете сестри от тима на Швейцария.

 

За пръв път Северна и Южна Корея излизат с общ отбор на олимпиадата в Пьончанг. Решението за общ отбор бе взето в централата на МОК в края на януари. В тима участват 23 хокейстки от Южна Корея и 12 от КНДР. Ръководителят на комисията на комисията на спортистите към МОК Анджела Руджеро предлага обединения отбор на Корея за Нобелова награда за мир за 2018 година.

Rıvva.infoКоментари