Представленията на Народен театър излизат на открито

01.07.2018

За втора поредна година Народният театър „Иван Вазов” изнася представленията си на открито.  „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА”, включва в програмата си девет спектакъла на открито.

 

Театралния маратон стартира на 30 юни със спектакъла "България- земя благословенна" на Борис Радев, в който освен звездите на Народния театър учатваха и балет "Арабеск", и ансамбъл "Българе".

 

На 1 и 2 юли на сцената ще се иргае спектакъл „КАЛИГУЛА”, режисиран от Диана Добрева, с номинирания за наградата „Аскеер” Деян Донков, като от трупата на театъра са подготвили и субтитри на английски език.

 

На 3 юли сцената ще бъде оттъпена на трупата на Театър София със спектакъла "ГОСПОЖА МИНИСТЕРШАТА", отличен с Икар за най-добра главна женска роля на Лиля Маравиля.

 

На 4 и 5 юли пред Народният театър ще се изнесе спектакъла „ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН” на режисьора Александър Морфов. Спектакълът е с награда Икар 2013 за водеща мъжка роля на Камен Донев. Носител е на наградата Аскеер 2012 за водеща мъжка роля на Камен Донев и има номинация за водеща женска роля на Светлана Янчева. На 6 юли на откритата сцена ще се играе  „САКО ОТ ВЕЛУР” на режисьора Бойко Богданов.

 

На 7 юли пък Театър Българска армия ще отбележи на сцената под звездите стотното представление на „Швейк”. Постановката е на Бина Харалампиева с носителя на Аскеер Георги Герасимов-Геро и Вальо Танев.

 

На 8 юли театърът кани зрителите предпремиерно на спектакъла “ОПИТ ЗА ЛЕТЕНЕ” от Йордан Радичков, режисиран от Стоян Радев. Представлението събира на една сцена Георги Мамалев, Мария Каварджикова, Николай Урумов, Валентин Танев и Марин Янев. Премиерата на Голяма сцена на спектакъла е предвидена през новия сезон за 3 и 4 октомври. Музиката е дело на Теодосий Спасов.

Всички спектакли са с начален час 21:30 ч.

Rivva.infoКоментари