Новата книга на Георги Господинов с премиера на 21.06 от 19 часа(обновена)

09.06.2018

Издателска къща Жанет 45 пусна на книжния пазар най-новата книга на Георги Господинов "Всички наши тела". В последната си книга Господинов помества 103 "кратки разкази" с които разказва своите истории от детство до днес, които всеки може да преоткрие, като свои собствени. Сборникът е надграждане на "Физика на тъгата", където отново се връща към спомените си от детството и с цветни картини и аромати ни показва нашата България.

 

Официална премиера пред българските читатели на "Всички наши тела", организирана от издателя ИК Жанет 45, е в четвъртък 21.06.2018 от 19,00 часа в Младежки театър, София.

 

През 2016 "Физика на тъгата" бе сред номинираните най-добри преводни книги в САЩ, а пловдивското издателство пусна и пети тираж на книгата.

 

Като деца се надпреварвахме кой ще издържи повече под вода без въздух. Потапяш главата си, при липса на море – в цинкова кофа, бучене в ушите, клаустрофобия в гръдния кош, не дишаш половин минута, минута, някои минута и половина, горе-долу колкото трае една кратка история, и бързо вдигаш глава, връщаш се в живота. Първото вдишване е рязко и припомнящо. Нещо такова трябва да е с кратките истории. Няма да се удавиш, но след всяко потапяне вдишваш като за първи път.”

 

 

Rivva.infoКоментари