България на финала на Евровизия

12.05.2018

Бългрската група EQUINOX с "Bones" ще излезе под номер 18 на финала на Евровизия в Португалия, непосредствено след Финландия. Българският поерт е съставен от Жана Бенгердорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов и американците Джони Манюел и Трей Кембъл. Владимир Михайлов е един от беквокалите на Кристиян Костов, който зае второ място на Евровизия 2017.

 

Формацията е създадена специално за участието в 63-тото издание на Евровизия. Идеята принадлежи на композитора и продуцента Борислав Миланов. Той композира с Борислав, Трей Кембъл, Йоахим Персон и Даг Лундберг. Основното послание на песента е истинските ценности и истинската любов в живота.

 

На финала ще се състезават 26 страни - петте постоянни, които са Германия, Англия, Франция, Италия, Испания и домакина Португалия и по 10 участника от двата полуфинала, в които са надпреварваха по 19 държави.

 

Гласуването започва веднага след последната песен изпята в Лисабон и за България не може да се гласува от територията на страната ни, а само то чужбина. За Българската формация няма да може да се гласува и от Турция

България е дебютант в конкурса от 2005 година, като през 2017 Кристиян Костов остана втори.

Rivva.infoКоментари