Гаф с награда и шеги с Тръмп по време на „Оскар“-ите

27.02.2017

"Оскар" за най-добър филм спечели драмата "Лунна светлина" (Moonlight), като остави след себе си смятаният за фаворит „Страната Ла-ла-ла" (La La Land). Това обаче стана след неочакван гаф по време на осемдесет и деветата церемония по връчване на наградите "Оскар" на американската Академия за филмово изкуство. Актьорите Фей Дънауей и Уорън Бийти първоначално обявиха за победител "Страната Ла-ла-ла". Малко след като целият екип на продукцията се качи на сцената, благодарствената реч на продуцентите на филма бе прекъсната. На сцената се втурна представител на преброяващата гласовете компания "Прайс Уотърхаус Купър", който заяви, че е станала грешка и победител в категорията "Най-добър филм" е "Лунна светлина". Оказа се, че актьорите Фей Дънауей и Уорън Бийти, са държали грешен плик. "На листа пишеше: "Ема Стоун", "Страната Ла-ла-ла". Затова толкова дълго гледах Фей, преди да обявя победителя", обясни Бийти, а от фирмата, преброител на гласовете няколко пъти повториха "това не е шега".

 

Извън гафа, Ема Стоун и Кейси Афлек взеха наградата "Оскар" за главна женска и главна мъжка роля.

 

Наградите за поддържаща женска и мъжка роля получиха Виола Дейвис и Махершала Али.

 

Българската номинация – "Сляпата Вайша" на Тео Ушев не взе престижната награда. Ушев коментира, че номинацията струва повече от всички награди преди това, както и че ще работи и помага за това на престижната церемония оттук нататък да присъства българско заглавие.

 

По време на церемонията не бяха пропуснати и тънките шеги към президента Доналд Тръмп. Водещият Джими Кимъл реши да попита американския президент къде и защо не коментира наградите. Кимъл публикува съобщение в профила си в Twitter, а след това се пошегува, че Тръмп вече няколко часа не е публикувал нищо в социалната мрежа.

Rivva.infoКоментари