Рускиня в ареста заради убийството на посланика на Москва в Анкара

07.03.2017

Турската полиция е арестувала руската гражданка Екатерина Б. заради убийството на посланика на Москва в Анкара Андрей Карлов. Задържаната, която е на 33 години, е поддържала връзки с убиеца на дипломата – Мевлют Алтънташ, през социалните мрежи и по телефона. Между 21 и 23 ноември миналата година рускинята е звъняла на Алтънташ, както и в Руския културен център в Анкара, съобщиха турски медии. При разпита в полицията Екатерина Б. е признала, че се е свързвала с убиеца чрез съобщения в месинджъра, но твърди, че не се е срещала лично с него.

 

Рускинята е заподозряна и в създаване и ръководене на мрежа за интимни услуги в луксозни хотели в Анкара.

 

Турските медии съобщават още, че Алтънташ започнал събирането на информация за Карлов 10 дни преди убийството. Преди покушението убиецът закрил всичките си профили в социалните мрежи и електронните си пощи.

 

Следователи от Главната прокуратура в Анкара работят по възстановяването на електронните писма на Алтънташ. За целта те са потърсили съдействието и на ФБР.

 

Руският посланик Андрей Карлов бе застрелян в Анкара на 19 декември по време на изложба от бившия полицай Мевлют Алтънташ. Той бе ликвидиран от охраната на събитието. Смъртта на дипломата се разследва от съвместен руско-турски екип.

Rivva.infoКоментари